activiteiten

om de dobben

ontdek, beleef, ervaar en leer

natuur, recreatie & educatie

activiteiten

Ontdekken, beleven, ervaren en leren. Bij Om de dobben is er naast iets te eten en drinken, van alles te doen. Er zijn activiteiten die u het hele jaar door kunt doen. Ook organiseren we door het jaar heen verschillende activiteiten.

let op: er is al heel veel klaar, maar nog niet alles is gereed. Het natuur-/recreatiegebied is nog maar recent hersteld en aangelegd en moet nog verder 'tot bloei' komen. Dat geldt ook voor sommige van onze activiteiten.

Eten & drinken

sfeervol, gezellig & gastvrij

In onze brasserie kunt u terecht voor een kop koffie of thee en wat lekkers erbij. Ook kunt u bij ons lunchen en dineren. Benieuwd naar onze brasserie en menukaart?


Vergaderen

zakelijk lunchen & dineren

Zoekt u een plek om te vergaderen? Wilt u met een groep op een andere locatie dan kantoor overleggen? Een fijne, gastvrije plek voor een zakelijke lunch of diner? Bij Om de dobben bent u op de juiste plek! We hebben hebben verschillende groepsarrangementen. In de brasserie is ruimte voor ca. 20-25 personen; in onze verbouwde kapschuur (vanaf mei 2022) voor ca. 15-50 personen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u speciale wensen? Wij denken graag met u mee.

Vergaderruimte
Onze brasserie bestaat uit 1 ruimte. Deze ruimte kunnen we opdelen d.m.v. een kamerscherm, maar dit houdt geen geluid tegen. Wij beschikken hier dus niet over een volledig akoestisch afsluitbare vergaderruimte.

Naast de brasserie hebben we ook een kapschuur, geschikt voor 15-50 personen. Die wordt nu verbouwd en is naar verwachting in mei 2022 grotendeels klaar. Het is dan een afgesloten, verwarmde ruimte met tafels, stoelen en een bar. We werken hier met zelfbediening qua dranken. Onze medewerkers zorgen er voor dat alle gerechten gebracht worden en alles tussendoor opgeruimd wordt. Een buffet en BBQ behoren hier tot de mogelijkheden. In de brasserie werken we a la carte.

Groepsgrootte en planning
In het weekend kunnen groepen tot maximaal ca. 20-25 personen bij ons terecht. Doordeweeks kunnen, in overleg, ook grotere groepen (tot 25 personen) onze brasserie in z'n geheel afhuren voor besloten bijeenkomsten. Voor grotere groepen (15-50 personen) kunt u vanaf mei 2022 gebruik maken van onze verbouwde kapschuur. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Feesten & partijen

groepsarrangementen

Heeft u met een groep iets te vieren? Een bedrijfsuitje, een verjaardagsfeest, een kinderfeestje, een jubileum of een andere gelegenheid? Bij Om de dobben bent u op de juiste plek. We hebben in de brasserie plek voor 20-25 personen en kunnen samen met u een arrangement op maat samenstellen. Voor grotere groepen (15-50 personen) kunt u terecht in onze kapschuur. De kapschuur wordt momenteel verbouwd en is naar verwachting in mei 2022 gereed.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u speciale wensen? Wij denken graag met u mee.

Kinderfeestje

Een verjaardagsfeestje om niet te vergeten? Organiseer uw eigen feestje en maak gebruik van onze voorzieningen en de prachtige omgeving. Kinderen kunnen spelen in de speelweide, rondsnuffelen in de natuur en lopen op het blote voetenpad. En we hebben een heerlijk kindermenu!

Groepen

Wilt u met een groep iets vieren? We hebben diverse buffetten en kunnen ook BBQ's verzorgen.

Groepsgrootte en planning
In het weekend kunnen groepen tot maximaal ca. 25 personen bij ons terecht. Doordeweeks kunnen, in overleg, ook grotere groepen (tot 20-25 personen) onze brasserie in z'n geheel afhuren voor besloten bijeenkomsten. Voor grotere groepen (15-50 personen) kunt u vanaf mei 2022 gebruik maken van onze verbouwde kapschuur. Informeer gerust naar de mogelijkheden of kijk bij groepen.


high tea

It's teatime!

Wat een verwennerij! Heerlijke genieten van diverse theesoorten en smaakvolle hartige en zoete hapjes. Ontdek en beleef onze Royal High Tea of onze speciale Baby Shower High Tea (mogelijk vanaf 2 personen).
Wij schenken fairtrade en biologisch vervaardigde thee van Peeze. Dit is bijzondere thee met een persoonlijk verhaal. Met Communitea worden de oorsprong van de thee in Sri Lanka en de theedrinkers in Nederland verbonden. Elke kop thee bevat een persoonlijke boodschap van iemand van de gemeenschap uit Sri Lanka. Van elke kop thee gaat een deel naar de Peeze Foundation om de leef- en arbeidsomstandigheden van de mensen in de landen waar de thee vandaan komt te verbeteren.


wandelen

wandelroutes & rondstruinen

vrij rondstruinen

In het natuurgebied van Om de dobben kunt u vrij rondstruinen. In plaats van gebaande paden kunt u zelf uw route kiezen. In dit deel mag u bloemen of bramen plukken, vlinders fotograferen of gewoon lekker ergens gaan zitten.

schelpenpad

Door het natuurgebied loopt ook een aangelegde wandelroute. De route start en eindigt bij de brasserie. De route loopt over een schelpenpad en diverse bruggetjes. Mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van onze 'offroad' rolstoel (jutter wombat). Er zijn een korte en een langere wandelroute.

wandelpaden in de omgeving

Er sluiten ook wandelroutes in de omgeving aan op ons natuurgebied en ons wandelpad. Er wordt nog gewerkt aan de aansluiting op het wandelpad vanuit Burgum-West. Meer informatie over wandelroutes vindt u bijvoorbeeld op:

Blote voeten

In ons natuurgebied kun je ook op bloete voeten de natuur beleven. In principe kan dat overal, maar er zijn ook een paar elementen voor aangelegd.

Stenenpad door poel

Er is bijvoorbeeld een pad van stenen aangelegd dat door een van de poelen loopt.

Bramen plukken

Puur natuur! Heerlijk genieten van de bramen in het natuurgebied.

Jutter wombat

Voor mindervaliden is er een jutter wombat, geschikt voor een wandeling over het schelpenpad.

fietsen

fietsroutes langs Om de dobben en rondom Burgum

In de omgeving van Om de dobben zijn diverse fietsroutes en fietsknooppunten. U kunt fietsen over De Langelaan (via knooppunt 61 of tussen 63 en 64) en zo uw fietstocht combineren met een bezoekje aan ons natuurgebied en de brasserie. Onze brasserie is een mooi start- en/of eindpunt van uw route. Meer informatie over fietsroutes vindt u bijvoorbeeld op:


Speelweide

lekker rondrennen & spelen

In onze speelweide kunnen kinderen heerlijk spelen, rondrennen en ontdekken. We hebben diverse duurzame houten speeltoestellen van Acacia Robinia. De speelweide is afgescherm met een hekwerk en vanaf het terras van de brasserie heeft u goed zicht op de speelweide.


landart

cultuur en natuur verbinden

Wat we erg graag zouden willen is het verder verbinden van cultuur en natuur. Een van de ideeën hiervoor is ‘landart’, oftewel kunst in de natuur waarbij er langs de wandelroute kunstwerken te zien en/of beleven zijn. Er zijn op dit moment nog geen kunstwerken te zien, omdat we ons oriënteren op een geschikte invulling. Heeft u een goed idee? Dan horen we dat graag!

Lammetjesdagen

Volop genieten van de lente! Vorig jaar waren de lammetjesdagen een groot succes. Zodra bekend is wanneer er weer nieuwe lammetjesdagen worden georganiseerd worden, leest u hierover op onze website en facebookpagina.

Hooi- en oogstdagen

Natuur beleven, ontdekken en buitenspelen.

themadagen

evenementen & activiteiten

Gedurende het jaar zullen we verschillende thema-dagen organiseren. U kunt bijvoorbeeld denken aan lammetjesdagen, paaseieren zoeken, oogstdagen en hooidagen. Via onze facebookpagina en onze agenda kunt u op de hoogte blijven van onze themadagen.

Openingstijden

Maandag + dinsdag:
Gesloten

Woensdag t/m zondag:
Geopend van 10.00 – 22.00 uur voor koffie/thee met gebak, lunch, borrel en diner.
Lunch van 11.00 - 15.00 uur, diner na 17.00 uur.

Kerst + Oud & Nieuw
We zijn gesloten op:
- 25 + 26 december 2022 (1e en 2e kerstdag)
- 31 december 2022 (Oudjaarsdag) en 1 januari 2023 (Nieuwjaarsdag)

Klik hier voor meer informatie over de tijden.